Home » Foredrag & events

Foredrag & events

MUSIK FRA A-Z: AutoTune, Beatles, Classic Rock, Deep House, Electronica…..
Musikstudiets hemmeligheder, musikken backstage og andre inspirerende emner

Foredrag med Nils Harbo

Nils Harbo tilbyder foredrag med forskellige emner, der tilpasses elever og specifik målgruppe.

Nils Harbo arbejder i musikbranchen, hvor han er musikproducer og underviser. Oplev et multimedieforedrag, der inkluderer masser af spændende musikeksempler, fotos og film. Vi kommer ”bag om musikken”, når Harbo fortæller om hemmelighederne, når kunstnere og musikere indspiller musik i et musikstudie.
Hvor meget er ”snyd” og teknik? Hvordan fanger man det ”magiske øjeblik”? Hvordan er Michael Jackson i studiet?
Nils Harbo spiller kendte musikeksempler og fortæller historien bag historiske indspilninger rækkende fra Elvis Presley, The Beatles og Rolling Stones til moderne pop og hip hop som Madonna og Lady GaGa .
Nils Harbo har besøgt berømte musikstudier som Abbey Road i London og været i alle de store danske musikstudier. Harbo har været i Fenders fabrik, mødt synthesizerens opfinder Robert Moog, Michael Jacksons lydtekniker, Carlos Santana og hans guitartekniker og mnage andre personligheder. I foredraget fortæller Harbo om musikstudiernes betydning og går bag om musikken. Han giver bl.a. sjove eksempler på tekniske og musikalske fejl i meget kendte indspilninger, som mange almindelige mennesker ikke har opdaget. Elsker du ”Classic Rock” og vil du fx høre Paul McCartney bande over en fejl i ”Hey Jude” eller Keith Richards fra The Rolling Stones lave en fejl i ”Satisfaction”? Så fortæller Harbo hvordan du hører det.

Foredrag med Nils Harbo

Harbo medbringer også teknisk udstyr, computer og elguitar og viser eksempler på hvordan moderne musiker kan lave optagelser med minimum af teknisk grej. Og du vil blive få den berygtede ”AutoTune”-effekt demonstreret, en vokaleffekt, der kan få ”umusikalske” stemmer til at lyde rent og derfor har vagt megen debat i bl.a. X-Factor.
Harbo var i 80’erne en af de danske pionerer indenfor ”sampling”, der i dag benyttes meget af DJ’s og hip-hop-musikere. Han har selv en musikkarriere, bl.a. som remixer af kendte numre og er nomineret til en Danish Music Award. Han har mødt internationale rockmusikere fra orkestre som The Police, Santana, Pet Shop Boys, David Bowie og Stevie Wonder og driver musikstudiet Techpoint i Valby. Herfra har Harbo udgivet produktioner med mange kunstnere, rækkende fra Bob Marley, Sarah Brightman, Gloria Estefan til danske kunstnere som Safri Duo, Miss Mokupa over Infernal til Birthe Kjær og andre MGP-vindere. Desuden er Nils Harbo manden bag de populære Palle Pirat-udgivelser for børn.

Harbo har udgivet undervisningsbøger, skrevet talrige artikler om musikudstyr i danske magasiner, undervist studerende på Musikkonservatoriet, professionelle musikere fra Dansk Musiker Forbund og på højskoler; foruden at han har medvirket i tv flere gange, hvor han har fortalt om ”hemmelighederne” bag god lyd.
Et foredrag for musikinteresserede i alle aldre.
Foredrag med Nils Harbo

Techpoint Studie kontrolrum

Techpoint Studie indspillerum