Home » Workshops

Workshops

Spændende workshops og kursusemner

Nils Harbo tilbyder inspirerende kursusforløb, workshops, foredrag og evt. gæstelærer-funktioner på musikskoler, efterskoler, højskoler og aftenskoler. Han åbner også gerne sit musikstudie for en spændende aften med musikkens hemmeligheder. Indhold og forløb kan tilpasses skolernes behov.
Nedenfor gives er eksempler på forskellige løsninger, men kontakt Nils Harbo direkte for en nærmere aftale om indhold.

Software Workshops

1. DET PERFEKTE MIX -UD AF BOXEN
En workshop med gode råd til den fede lyd. Nils Harbo er ekspert i den gode ”radiolyd” og har bl.a. opnået flere placeringer som ”Ugens Uundgåelige” på P3 og arbejdet i studier i København, London og LA. På workshoppen gennemgås de forskellige udfordringer, der ligger, når man skal lave et mix med en stor, bred, vibrant lyd og ”cool sound of hit” – både til radiobrug og MP3, Internet m.v. Mixsituationens forskellige stadier gennemgås: opsætning, approach, lydstil og lydfilosofi, frekvensfordeling, spredning af instrumenter og lydbillede, placering af vokal, effekter, compressor, rum, delay  mv. Eleverne får opgaver med et lille eksempel, der skal mixes.

2. MASTERING – KAN ALLE MASTERERE?
Mastering er omgivet af mystik. I workshoppen skilles de enkelte dele i masteringprocessen, således at man har bedre overblik over, hvad man gør. Et kig på lydforbedring, limitering/compression, frekvensområde, stereospredning, ”punch” i lyden, metadata og koder (PQ, ISRC, MP3 osv.). Nils Harbo har mastereret mange produktioner i sit Techpoint Studie og god erfaring med afbalanceret lyd. Studiemonitors og akustik og lytteposition vil også blive gennemgået.

3. VOKALPRODUCERING
En middelmådig sanger kan i den rette sammenhæng og med den rette producerassistance levere en performance, der løfter materialet. I workshoppen gennemgås vokalindspilningsprocessen fra A-Z og der gives tips til mikrofonteknologi og mixning af de indspillede vokaler.

4. NYE VEJE I APPLE LOGIC
Få en Vitaminindsprøjtning med Logic. Værktøjer, hemmeligheder og genveje. Nils Harbo er en af Danmarks mest erfarne Logic-undervisere, der både har undervist professionelle musikere på topplan (musikere fra Nik & Jay, Sys Bjerre, Martin Brygmann m.fl.) og begyndere med begrænsede erfaringer.

Mixology Workshop

5. KREATIV SOUNDDESIGN
I både elektronisk musik og rock er den personlige sound er vigtig. På workshoppen snakker vi om sampling, reallyd, synther, specielle instrumenter og elektriske versus akustiske instrumenter og om hvordan man skaber en skarp lydprofil. Hvordan laver man casual, ”skramlet” lyd? Hvor mange ”fejl”, skal man fjerne? Og hvad er en fejl? Hvordan laver man den unikke trommelyd.

6. SYNTHER! SOFT – ELLER THE REAL THING?
Lyt og sammenlign. Nils Harbo medbringer autentisk synther fra 70’er og 80’erne og en ægte Vocoder. Harbo har bl.a. mødt Robert Moog og fortæller historien bag synthens opfindelse –samtidig med vi krydslytter på softsynther og ”ægte” synther. Få tricks til bedre udnyttelse af software, plug-ins og virtuelle instrumenter.

7. REMIX WORKSHOP
En kreativ introduktion til remix, hvor Harbo fortæller om værktøjer til remix. Harbo har samarbejdet med mange DJ’s og remixet mange forskellige navne, rækkende fra Bob Marley over Safri Duo til div. MGP-kunstnere og Danser med Drenge. Harbo giver værdifulde tips til processen. Der udleveres et autentisk ”remix-kit” med audiofiler, så eleverne selv kan prøve. Remix er nemlig en kunstform, hvor produceren, komponisten eller DJ’en sætter sit helt eget personlige præg på produktionen. Alt er tilladt! Men det er vigtigt, at man ved, hvad man gør.

ProducerClinic

8. EKSKURSION TIL TECHPOINT STUDIO
Nils Harbo åbner dørene til sit studie og fortæller om instrumenter, akustik, optagelse og mix. Der gives masser af lydeksempler fra tidens aktuelle rock og popproduktioner, udover Nils fortæller om baggrunden på nogle af de næsten 70 udgivelser han har medvirket på. Mulighed for 2 dages workshop, hvor eleverne også skal løse opgaver.

 

Techpoint Studie indspillerum

 

FOREDRAG

Endelig tilbyder Nils Harbo kortere aftenarrangementer og foredrag, med udgangspunkt i sin karriere som musiker og producer.
Harbo har besøgt berømte musikstudier som Abbey Road i London og været i alle de store danske musikstudier. I foredraget fortæller Harbo om musikstudiernes betydning og går bag om musikken. Han giver bl.a. sjove eksempler på tekniske og musikalske fejl i meget kendte indspilninger.
Harbo medbringer også teknisk udstyr, computer og elguitar og viser eksempler på hvordan moderne musiker kan lave optagelser med minimum af teknisk grej. Og du vil blive få den berygtede ”AutoTune”-effekt demonstreret.
Harbo var i 80’erne en af de danske pionerer indenfor ”sampling”, der i dag benyttes meget af DJ’s og hip-hop-musikere.
Han har selv en musikkarriere, bl.a. som remixer af kendte numre og er nomineret til en Danish Music Award. Han har mødt internationale rockmusikere fra orkestre som The Police, Santana, Pet Shop Boys og Stevie Wonder og driver musikstudiet Techpoint i Valby. Herfra har Harbo udgivet produktioner med mange kunstnere, rækkende fra Bob Marley, Sarah Brightman, Gloria Estefan til danske kunstnere som Safri Duo, Miss Mokupa over Infernal til Birthe Kjær og andre MGP-vindere. Desuden er Nils Harbo manden bag de populære Palle Pirat-udgivelser for børn.
Workshops med Nils Harbo